Алматы қаласындағы студенттердің азық қауіпсіздігі мен әл-ауқатының сапалық және сандық зерттеуі
Қаралымдар: 148 / PDF жүктеулері: 86
DOI:
https://doi.org/10.32523/2789-4320-2024-2-74-90Кілт сөздер:
Азық-түлік қауіпсіздігі, әл-ауқат, ұжымшылдық, сапалық талдау, сандық талдауАңдатпа
Бұл жұмыстың негізгі мақсаты Алматыдағы университет студенттері арасында ұжымшылдық, әл-ауқат пен азық-түлік қауіпсіздігіне қалай әсер ететінін зерттеу.
Сапалы тереңдетілген сұхбатқа 35 колледж студенті таңдалды. Сандық талдау үшін 2023 жылдың көктемгі семестрінде маңыздылығын, негізділігін және сенімділігін тексеру үшін осы зерттеуге 5 университеттен 244 бакалавриат, магистратура және PhD докторанттары қатысты.
Авторлар аралас әдісті қолданған. Алдымен әдебиеттегі сұрақтар негізінде сапалы терең сұхбат алынды. Содан кейін азық-түлік қауіпсіздігін өлшеу үшін USDA 6-тармақтан тұратын азық-түлік қауіпсіздігі модулінің сауалнамасы пайдаланылды. Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының бес факторлық әл-ауқат индексі студенттердің әл-ауқатын өлшеу үшін қолданылады. Ұжымшылдықты өлшеу үшін 14 пункттен тұратын Коммуналдық бағдар шкаласы (COS) қолданылды.
Халықтың әл-ауқатының азық-түлік қауіпсіздігіне оң әсері және олардың маңыздылығы жоғары екені анықталды. Ұжымшылдық олардың қарым-қатынасына кері әсерін тигізсе де, үлкен мәнге ие.
Downloads
Жүктеулер
Жарияланды
Дәйексөзді қалай келтіруге болады
Журналдың саны
Бөлім
Лицензия
Авторлық құқық (c) 2024 Шынгыс Нургазы, Айгуль Майдырова , Гульмира Андабаева
Бұл жұмыс Creative Commons Attribution-Коммерциялық емес 4.0 халықаралық лицензиясы.